3 Nisan 2009 Cuma

Dr.Nuri HAKSEVER:DETOKS NASIL YAPILIR

DETOKS NASIL YAPILIR

Detoks asla sebze meyve suyu içerek yapılamaz. Bunu yapmak kendi kendini iyi hissetme ve gerekeni yapmaktan ziyade bir şeyler yaparak 'kendime bir şeyler yaptım' diye düşünmektir.
Öncelikle toksinlerin atılma mekanizması konusunu kısaca inceleyelim. Vücudumuzun detoks yeteneği olmasaydı zaten metabolizma ve yaşam denen şey olmazdı. Normalde her hücre içinde oluşan metabolizma artıklarını yani toksinleri dışına atar. Hücre dışına atılan ama hala doku ve organ içinde olan toksinler kana ve lenf sıvısına geçip vücut dışına atılma aşamasına geçerler. Karaciğer ve safra kanalıyla bağırsaklara, böbrekler vasıtasıyla idrara, cilt altı dolaşım yoluyla deriden dışarı ve akciğerler ile havaya atılmaya çalışılır. Vücudu tam olarak terk etmediği sürece hala toksinler vücudumuzun içindedir.

Yediğimiz en faydalı şeyden dahi metabolizma sonucu toksin çıkar. Bunlar az miktarda ise bir sorun teşkil etmez. Az derken birkaç aşama söz konusu. Birincisi o maddeden az yemek. İkincisi 100 birim üzerinden dersek mümkün olduğu kadar 0'a yakın atık çıkacak gıdayı tercih etmek. ve sizin vücudunuzun bunu detoksifiye etme kapasitesi sonucu en az toksin oluşurken oluşan toksinleri ise dışarı atmak. Bunlar bir sistem işidir ve birbirini takip eder. Konunun daha rahat anlaşılabilmesi için evinizde mutfak atıklarını düşünün. Bunlar çöp tenekesine gidecek. Çöp arabası gelmeden bunlar evin dışına çıkartılacak. Çöp arabası bunları çöp dökme istasyonlarına taşıyacak. Bu sistemde bir aksama olması çöplerin sizin evde kalması demektir.
Bir de dışarıdan istemeden alınan toksinler var. Cep telefonları ve televizyonların vb aletlerin yaydığı elektromanyetik kirlenme, deterjanlar, kozmetikler vb malzeme kullanımı, ekolojik olmayan yani böcek ilaçları ile ilaçlanmış gıdalar (sadece organik demiyorum), tuz kullanmak (rafine tuzda gerçek tuzun mineralleri yoktur. Bir de üstüne zararlı Al vb maddeler vardır), iyi su diye plastik damacana suyu içerken sebze meyveleri şebeke suyu ile yıkamak, klorlu havuzda yüzmek, barbekü yapmak, Vücudumuzun temizleme kapasitesinin üzerinde toksin oluşur veya biz bu toksinleri dışarıdan alırsak vücudumuz bunları temizleyemez. Çok basit bir örnek. Hangi ev kadını 1000 m2 lik evi tek başına temizleyebilir veya 200 m2 lik ama saatte onlarca kişinin girip çıktığı yemek yediği yeri bulaşıkları temizleyebilir? Her ev hanımı bu durumda herhalde 1 değil birkaç yardımcı alırsa işler aksamadan gidebilir.
Peki toksinler neden fazla.
Parfüm kullanan var mı?
Güzel kokulardan hoşlanan,Sigara içen, Alkol alan, Çok yiyen, Kilo alan, Tatlılara hayır diyemeyen, Hamur işlerini çok severim diyen, Bulaşıkları temiz olsun isteyen, Su içen, Hazır gıda yiyen, Paketlenmiş raf ürünü satın alan, Kasaptan et alan, Şampuan kullanan, Dişlerini fırçalayan, Saçlarını boyayan,Aklınıza ne gelirse yaptığınız ve normal sandığımız her şey ya toksin içeriyor ya da toksin oluşmasına neden oluyor.
Cildinizin kırışması dahi detoksa ihtiyacınız olduğunun bir göstergesidir. Eğer cilt dokusu toksinleri atar ve kendine faydalı gıdaları alırsa 20 yaş cildi hayatınızın büyük kısmında kalır.

Elektromanyetik alan düzenlemesi, kolon hidroterapi, kan dolaşımını düzenlenmesi, hücre sağlığı için gerekli vitamin, mineral, fitobesleyici, esansiyel yağ asitleri ve aminoasitlerin gereken ve doğru oranlarda alınması, vücudun anti oksidan kapasitesini artıracak önlemlerin alınması, doğru yaşayan kendi kendini temizleyen suyun kullanılması, doğru nefes alma teknikleri ve doğru beslenme planı ile yapılır. Bu bir sanattır. Eğer bir kişi sebze meyve suyu içerek detoks yaptım diyorsa bu bir 100 sayfalık kitap okuyup 4 yıllık bir üniversite bitirdim demek ile eş anlamlıdır.Çözüm her zaman vardır. Yeter ki öğrenmeye açık bir zihin oluşturalım ve önyargılardan uzak düşünelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder