3 Nisan 2009 Cuma

Dr. Nuri HAKSEVER: VİTAMİNLER VE SAĞLIKLI BESLENME

VİTAMİNLER VE SAĞLIKLI BESLENME

Vitaminler yaşam için vazgeçilmezdir.

Sağlıklı beslenmek uzun yaşamamızı etkiliyor mu ağrılardan şikâyetçiysek neler yapmalıyız hangi vitamin ve sebze tüketmeliyiz tiroit, pankreas, kalın bağırsak, mide, bel ağrıları, boyun ağrıları, kas ağrıları için neler yapmalıyız elere dikkat etmeliyiz.
Dr. Nuri HAKSEVER, Vitaminler kilo aldırmaz. Aksine vitamin eksikliği demeyeceğim ama vitamin alımındaki dengesizlikler metabolizmayı bozacağı için kişiler kilo alabilir. Bazı kişiler tek vitamin kullandığında iştahlarının açıldığını ve yediklerini söylüyorlar. Bu kısmen doğrudur. Ama burada gene suçlu olan vitamin alımı değil alınması gereken diğer vitaminlerin alınmamasıdır. Yani dengesizliğin sürdürülmesidir.

Madem vitaminlerin mutlaka alınması lazım, hangilerini ve nasıl alacağız sorusu akla gelir. Hangileri derseniz hepsi derim. Nasıl giyinirken sadece bir tek fanila veya iç çamaşırı giymiyoruz. Veya sadece üstümüze giyip altımıza giymiyoruz gibi bir durum yoksa vitaminler için de şu gün şunu alalım bugün bunu alalım diye bir durum yok. Ya ne var? Hepsini birden almak var. Peki, multivitaminleri mi almak gerekir? Tabi ki multivitamin alınabilir ama vitaminleri tek tek de almak gerekir. Çünkü ihtiyaçlar değişiktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder